Tuča navijača, ima uhapšenih i ozlijeđenih: Angažovana dodatna žandarmerija u Banjaluci, zabrana točenja alkohola…

Noć pred revanš meč za plasman u Ligu Evrope, na banjalučkim ulicama zabilježeno je više sukoba navijača banjalučkog Borca i mađarskog Ferencvaroša. Uhapšeno je više lica, a tri su zadobila tjelesne povrede, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da policijski službenici ove uprave, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javniog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela nasilničko ponašanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i da je više lica lišeno slobode.

Naime, noćas oko 00.00 časova u ulici Kralja Petra Petra Karađorđevića i u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, više nepoznatih lica fizički je napalo navijače fudbalskog kluba Ferencvaroš iz Mađarske i tom prilikom su, prema za sada raspoloživim informacijama, tri lica zadobila tjelesne povrede, a nastala su i oštećenja u ugostiteljskom objektu. Takođe, u Omladinskoj ulici u Banjaluci, od strane nepoznatih lica upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta oštećen je autobus – navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Kako se u saopštenju dodaje, povrijeđenim licima je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Policijska uprava Banjaluka, u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, preduzima planske mjere i radnje na obezbjeđenju fudbalske utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope, koja se igra danas od 21.00 čas na Gradskom stadionu u Banjaluci, između Borca i Ferencavroša.

Shodno navedenom danas od 18.00 časova na snazi je mjera zabrane točenja alkohola u ugostiteljskim objektima u neposrednoj blizini Gradskog stadiona – dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske apeluju na građane i na sve one koji planiraju da prisustvuju navedenom sportskom događaju, da odgovornim i dostojanstvenim ponašanjem, doprinesu da događaj protekne mirno i bez indicenata, te napominju da će svako nezakonito postupanje biti sankcionisano.

U Banjaluci su angažovane dodatne policijek snage iz cijele Republike Srpske, kako bi današnji meč protekao mirno.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije