<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Trenerica spasila život plivačici na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti

Trenerica američke reprezentacije Andrea Fuentes, brzo je reagovala, skočivši u bazen

23. juni 2022, 2:22

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Budimpešti u srijedu je došlo do dramatične situacije kada se američka plivačica Anita Alvarez onesvijestila u bazenu i potonula na dno.  Trenerica američke reprezentacije Andrea Fuentes, brzo je reagovala, skočivši u bazen. Izvukla je Anitu koju su zatim preuzeli ljekari. Na svu sreću, ubrzo je došla do vazduha.

Doktori su je nakon toga iznijeli s bazena, a navodi se da će u narednim danima biti podvrgnuta detaljnim pregledima kako bi se ustanovilo šta je doveli do gubitka svijesti dok je bila u vodi.

"Svi smo se uplašili. Morala sam uskočiti u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam vidjela da ne diše, jako sam se uplašila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita osjeća dobro", rekla je trenerica .

Američki tim je kasnije saopštio da ovo nije prvi put da se dešava Aniti, jer joj se nešto slično desilo prošle godine tokom kvalifikacionih treninga na jednom od takmičenja.