TENIS

PROMJENE U VRHU Đoković najveći gubitnik

Novak Đoković od ponedjeljka pada sa vrha ATP liste, a borba za tu poziciju do kraja sezone mogla bi da bude zanimljiva.

09. juni 2022, 1:42

Uvelikoj mjeri na nju će uticati i činjenica što se za ovogodišnji Vimbldon neće dobijati bodovi. Najveći gubitnik iz cijele situacije je upravo srpski teniser, dok bi najviše mogao da profitira Rafael Nadal.

Ono što je izvjesno, jeste da će Danil Medvedev u nedeljama pred nama biti na prvom mjestu. On će 13. juna izgubiti samo 360 bodova, a sa turnira na travi braniće nešto više od 500 poena.

Do sezone na betonu trebalo bi da bude siguran, međutim, tada ga očekuje odbrana velikog broja bodova i svaki kiks mogao bi da ga košta.Sa druge strane, Novak i Rafa nisu igrali na mastersima uoči US opena.

Trenutni bodovi (od 13. juna) i bodovi za odbranu do US opena (uključujući i ovaj Grend slem):

Danil Medvedev – 7.800/4.050

Saša Zverev – 7.075/2.035

Novak Đoković – 6.770/3.200

Rafael Nadal – 6.525/905

Stefanos Cicipas – 4.945/1.105

Aleksander Zverev će po prvi put postati drugi igrač sveta, međutim, ozbiljna povreda skočnog zgloba sputaće ga da u skorije vrijeme napadne sam vrh.Najviše bodova izgubiće u Sinsinatiju, gde je trijumfovao prošle sezone.

Novak Đoković trpi posledice političko-teniskih igara, tako što četiri od pet hiljada bodova osvojenih na najvećim turnirima, neće moći da brani. Čak i da osvoji masterse u Sjedinjenim Državama, ako uopšte bude mogao da nastupa tamo, neće mu biti dovoljni da se vrati na vrh. Srpski teniser mogao bi da brine i za nastup na Završnom turniru u Torinu.

Što se tiče Nadala, on neće imati puno toga da brani u narednom periodu. Njegova veća briga je stopalo i da li će nova terapija uspjeti. U slučaju da može da se takmiči na američkoj turneji i US openu, dostizanje broja jedan vrlo je realno.

Srpskainfo.com