Preokret u slučaju Đoković? Mogao bi zaigrati na Australian Openu

Ujedno mu je bilo i ukinuto pravo ulaska u Australiju sljedeće tri godine. On nije cijepljen niti to namjerava biti, potvrdio je nakon osvajanja Wimbledona, no postoji mogućnost da ga sljedeće godine gledamo na prvom Grand Slam turniru sezone.

“Kako sada stoje stvari, ne mogu u Australiju i Sjedinjene Američke Države, no nadam se dobrim vijestima. Vjerujem da će se situacija oko Australian Opena promijeniti. Za US Open nema puno vremena, ali nada umire posljednja. Volio bih igrati u SAD-u i Australiji, no ne budem li mogao, to neće biti kraj svijeta”, rekao je Đoković nakon dočeka u Beogradu.

Postoji šansa da se stvari okrenu u Đokovićevu korist. Prema pisanju Daily Maila, Đokoviću bi mogla biti ukinuta zabrana koja ga priječi da dođe u Australiju. Bude li tako i bilo, Đoković će prije očekivanog dobiti šansu za napad na svoju desetu titulu ondje i 22. Grand Slam naslov. Jednako toliko ih, podsjetimo, ima i trenutačno vodeći u tom poretku Rafael Nadal. Roger Federer, kojeg već dugo nema na terenima, ostao je na 20.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Preokret?

Što se Đokovića i Australije tiče, piše se, vlada novog australskog premijera Anthonyja Albanesea drugačije gleda na Đokovićev slučaj u odnosu na prethodnu. Sam Albanese je zaljubljenik u tenis, i sam ga igra nekoliko puta tjedno, te ne želi osiromašiti turnir nedolaskom jednog od najboljih svih vremena.

Također, u dobrim je odnosima s Australskim teniskim savezom i namjerava utjecati na odluku prema kojoj Đoković nema pravo nastupa na Australian Openu, navodi se u Daily Mailu. Ta odluka nije na Savezu, no preokret je moguć i očekuje se, prenosi Index.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije