Olimpijski duh jači od podjela: Zajednički selfie sportista Sjeverne i Južne Koreje

Selfie s olimpijskog postolja Sjeverne i Južne Koreje postao je viralan


Slike olimpijskih stolnotenisača iz Sjeverne Koreje i Južne Koreje koji zajedno snimaju selfie na postolju za medalju u Parizu obišle ​​su u srijedu Južnu Koreju, pozdravljene kao rijedak prikaz prekograničnog jedinstva.

Nuklearno naoružana Sjeverna Koreja proglasila je Jug svojim glavnim neprijateljem ranije ove godine, a napetosti između dviju zemalja su na jednoj od najviših tačaka u posljednjih nekoliko godina.

Ali nakon što je Južna Koreja osvojila bronzu, a Sjeverna Koreja srebro u mješovitim parovima iza Kine, Južnokorejac Lim Jong-hoon napravio je grupnu fotografiju nakon ceremonije dodjele medalja.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ri Jong Sik i Kim Kum Yong iz Sjeverne Koreje, Shin Yu-bin iz Južne Koreje i pobjednički kineski tim Wang Chuqin i Sun Yingsha gledali su u Limov telefon, južnokorejski Samsung.

“Selfie s državnim zastavama obiju Koreja i telefonom Samsung”, izvijestio je dnevni list JongAng Ilbo.

Bio je to prvi put da je Sjeverna Koreja bila na olimpijskom postolju od 2016. godine, budući da nije poslala sportiste na Olimpijske igre u Tokiju zbog pandemije Covida.

“Čestitao sam im kada su predstavljeni kao osvajači srebrne medalje”, rekao je Lim korejskim medijima nakon ceremonije dodjele nagrada.

Južnokorejske televizijske kuće opetovano su prikazivale video snimke selfija, a mnogi komentatori razmišljali su o značaju rijetkog trenutka jedinstva.

“Ovo je pravi duh Olimpijskih igara”, rekao je jedan komentator.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije