<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Oglasio se FK Borac: Osuđujemo divljačko ponašanje policije

FK Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu „Tušanj“, saopšteno je iz Kluba.

14. maj 2024, 11:28

"Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona „Tušanj“ i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu. Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način" dodaje se u saopštenju.

FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na naš stadion pruži maksimalnu bezbjednost, a isti takav tretman tražimo i za naše navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primjene odgovarajuće sankcije.