<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odbojkašice BiH umjesto u hotelskim sobama spavale u podrumu

"Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima"

16. august 2022, 12:10

Iako su tokom priprema za Zlatnu ligu ove godine apelovale da im se osigraju bolji uslovi na pripremama, najbolje bh. odbojkašice su umjesto boljih uslova dobile još gore.

Naime, najbolje bh. odbojkašice koje su prošle godine pisale istoriju plasiravši se prvi put na Evrovolej i osvojivši Srebrenu ligu pripremaju se za kvalifikacije za EP, a sada su isplivali dokazi šta sve moraju doživljavati. Umjesto hotelskih soba bh. dame su morale spavati u podrumu.

“Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH u kvalifikacijama za EP", napisala je na Instagramu bh. reprezentativka Milana Božić.

Njen post podijelila je i najbolja bh. odbojkašica Edina Begić i kapitenka “zmajica” koja zbog povrede nije uz saigračice iz reprezentacije.

"Bruka i sramota", napisala je Begić.

Inače, izabranice Stevana Ljubičića imale su brojne neugodnosti i tokom putavanja kada su, između ostalog, morale spavati u autobusu.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine nedavno je izdao saopštenje za javnost u kojem je istaknuta loša finansijska situacija u kojoj se nalaze, uz apel vlastima da se naše reprezentacije neće moći takmičiti ako ne dobiju 300.000 KM.