Novak: Nećemo Rafa i ja još dugo, era se završava

Ukupno je trajala više od 15 minuta, a Đoković se dotakao brojnih tema – razloga lošijeg nastupa na Australijan openu, Olimpijskih igara u Los Anđelesu, ali i osećaja koji ima povodom neminovnog silaska sa scene svojih najvećih rivala – Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

„Njih dvojica su, uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kada zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to – Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati – jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice“, rekao je Đoković.

Osvrnuo se Novak i na Nadalovo povlačenje sa turnira u Indijan Velsu

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

„Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo skupa u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu“.

Đoković, ipak, ne brine za budućnost tenisa.

„Novi klinci su tu – Alkaraz, Siner, Rune lideri su nove generacije, tu su i Medvedev, Cicipas, Zverev, Rubljov, svi oni su neverovatni. Mislim da je tenis u dobrim rukama – nadam se da naš doprinos u poslednjih dvadeset godina može da doprinese daljem razvoju sporta, to svi želimo, niko nije veći od tenisa kao sporta“, zaključuje Novak.

Preuzeto sa Sportklub

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije