Mladi rukometaši BiH plasirali se na EURO, doček sjajnih Zmajića organizovan u Tuzli

Rukometna U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Nizozemsku 29:25 u polufinalu EHF Championshipa, čime su automatski osigurali plasman na Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Sjajno je naš tim otvorio meč i poveo sa 8:2, pa se činilo da će biti lagano odrađivanje posla do kraja. Do kraja poluvremena Nizozemci su smanjili zaostatak na tri gola, a vodili smo na odmoru sa 16:13. Nakon pet minuta igre u nastavku Nizozemska je stigla do izjednačenja na 18:18, a neriješeno je ponovo bilo u 47. minuti (23:23). Ipak, serijom 4:0 naša selekcija uspjela je da se odvoji na 27:23 četiri minute prije isteka regularnog vremena. Do kraja meča sačuvali smo četiri gola prednosti i izborili finale.

Alen Hadžimuhamedović je bio najefikasniji u našoj selekciji sa 11 pogodaka i proglašen je igračem utakmice. Alem Hadžić dodao je 10 golova. Kristian Katić postigao je tri, Adin Husanović dva, a Emir Delić, Elmas Avdić i Karlo Perić po jedan pogodak. Mihajlo Vujadinović je sakupio 15 obrana i imao je procenat od 37.5 posto uspještnosti.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -
Foto: RS BiH

Mladi Zmajevi će u finalu turnira igrati protiv Latvije, koje je u drugom polufinalu savladala Tursku 33:28.

Također, rukometašima BiH bit će upriličen doček u Tuzli, nakon uspjeha, potvrdili su na na stranici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije