Luis Enrike dobio otkaz

Fudbalski savez Španije objavio je da je završena saradnja sa trenerom Luisom Enrikeom.

08. decembar 2022, 5:40

Španija se šokantnim porazom od Maroka oprostila od Svetskog prvenstva u Kataru.

FS Španije se Luisu Enrikeu i njegovim saradnicima zahvalio na saradnji i zvanično je rečeno da ugovor koji ističe u decembru neće biti obnovljen.

Luis Enrike je na klupu Crvene furije sjeo 2018. godine, nakon što je Špance na Mundijalu u Rusiji u osmini finala izbacila domaća selekcija, na penale.

Sada su na identičan način eliminisani od Maroka.

Fudbalski savez Španije ekspresno je reagovao nakon smjene Luisa Enrique i za novog selektora španske “A“ reprezentacije imenovao Luisa de la Fuentea, javlja Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo saveza se odlučilo reprezentaciju predati čovjeku koji je godinama uključen u rad državnih selekcija. Naime, Fuente je od 2013. godine angažovan kao selektor mlađih reprezentacija Španije. Krenuo je od U19 selekcije, pa preko U21 stigao do U23, da bi sada preuzeo seniore Španije.

Sa U19 i U21 reprezentacijama osvajao je naslov evropskog šampiona 2015, odnosno 2019. godine, dok je U23 tim odveo do srebrne medalje na Olimpijskim igrama “Tokio 2020“.

“Luis Enrique više nije selektor španske fudbalske 'A' reprezentacije“, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza Španije.

Navedeno je kako je s Enriqueom raskinuta saradnja radi neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je nacionalni tim Španije eliminisan u osmini finala od Maroka.