<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lana Pudar: Ovo što sam ostvarila je nešto veliko za mene i moju državu

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar stigla je u Bosnu i Hercegovinu nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi.

16. februar 2024, 3:46

Pudar je bronzanu medalju osvojila u disciplini 200 metara delfin i još jednom potvrdila da je najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine. U istoj disciplini Pudar je u Rimu 2022. godine postala evropska seniorska prvakinja.Iako je nedavno napunila tek 18 godina, Lana je dosad osvojila čak 20 medalja na najvećim takmičenjima. Ranije je istakla da od ovog prvenstva nije očekivala puno, s obzirom da je na takmičenje došla s povredom. Po dolasku na sarajevski aerodrom obratila se novinarima. 

Nije bila prevelika povreda pa nije previše utjecala na pripreme. Umorna sam, nisam uspjela ni spavati. Ne mogu riječima opisati osjećaj zadovoljstva i sreće. Ovo zaista mnogo znači za mene i za moju državu. Nisam bila zadovoljna polufinalnom utrkom, bilo je neizvjesno, ali sam znala da imam još jednu priliku za popravni u finalu", istakla je Pudar.

 Posebno se osvrnula na veliki broj ljudi koji je navijao za nju u toku utrke. Zahvalila se svima koji su uz nju. "Trenutno ne osjećam pretjerani pritisak u smislu očekivanja javnosti od mene. Fokusirana sam samo na treninge, zahvaljujući timu trenera koji rade sa mnom", kazala je Lana.