Khelif poslala snažnu poruku nakon zlata: “Mrze me, a ne znam zašto. Ja sam jaka žena!”

Kontroverzna Alžirka Imane Khelif (25) poslala je poruku javnosti nakon što je osvojila naslov olimpijske pobjednice u boksu u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Ja sam jaka žena. Žena s posebnom snagom. Žena kao i svaka druga. Rođena sam kao žena i živim kao žena. Hvala Bogu, ovo je moj odgovor. Ovo zlato je odgovor svima koji su bili protiv mene”, poručila je zlatna Khelif nakon što je u finalu jednoglasnom odlukom sudaca svladala aktualnu svjetsku prvakinju Kineskinju Lu Yang (32).

Podsjetimo, nastup Khelif je početkom Igara podigao mnogo prašine zbog njene povišene razine testosterona. To je izazvalo salve reakcija diljem svijeta.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Sve što je rečeno na društvenim mrežama je nemoralno. Želim promijeniti razmišljanja ljudi diljem svijeta. Od 2018. takmičim se pod ingerencijom IBA-e, oni znaju sve o meni, ali ovu IBA-u ne priznajem. Neki članovi me mrze, ne znam zašto. Danas sam im poslala poruku da mi je čast iznad svega”, poručila je Khelif, prva Alžirka koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u boksu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije