Jedini nije htio da se tuče i tako spasao Partizan

Amerikanac je jedini ostao hladne glave kada su svi ostali košarkaši krenuti da se tuku na parketu madridske arene.

Ledej je ostao na klupi ne želeći da učestvuje u sramotnom incidentu i tako bukvalno doneo Partizanu pobjedu.

Kada su sudije pregledale snimak haosa, isključile su iz utakmice sve igrače osim dvojice Realovog Serhija Lulja i Partizanovog Ledeja.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Da je i on isključen, Partizan ne bi imao aktivnog igrača pa bi sudije morale da dodele pobjedu zvanično Realu, iako su crno-bijeli u tom trenutku vodili 95:80.

Partizan je tako poveo 2-0 u plej-of seriji koja se igra na dvije pobjede, a treći meč je u Beogradu u utorak.

Kako će izgledati okršaj u Areni vidjećemo nakon što Evrolige odredi kazne za vinovnike madridskog incidenta.

Podsetimo, na 1.40 do kraja utakmice, pri ubjedljivom vođstvu crno-bijelih, Ljulj je vrlo snažno i nesportski faulirao Pantera.

Početno koškanje ova dva igrača ubrzo je preraslo u potpuni obračun na terenu u kom su učestvovali gotovo svi košarkaši obje ekipe.

Sudije su nekoliko minuta pregledale snimak i na kraju došle do, čini se, jedinog mogućeg rješenja – isključile su sve koji su u trenucima sukoba bili na terenu, prekinule utakmicu i pobjedu dale Partizanu.

Najgore je u čitavom haosu prošao Dante Egzum kojeg je Geršon Jabusele rvačkim zahvatom bacio na parket i koji je madridsku dvoranu napustio na štakama i, prema prvim informacijama, pokidane tetive na prstu noge.

Konačni epilog utakmice se još uvek čeka. Ko će uopšte nastupiti u trećoj utakmici u Beogradu odlučiće disciplinski organi Evrolige u narednim danima.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije