Iranski div srušio BiH: Odbojkašima srebro u Parizu

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Bh. odbojkaši su večeras u velikom finalu poraženi od najvećeg rivala, selekcije Irana. Bilo je 3:1, po setovima: 22:25, 30:28, 25:16, 25:14.

Predvođeni 246 centimetara visokim Mortezom Mehrzadselakjanijem (27 poena) Iranci su slavili sa 3:0 i tako odbranili zlato iz Tokija. Puleni Ifeta Mahmutovića su prije tri godine bili bronzani, a sada su uzeli srebro.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Bila je to sjajna utakmica dvije najtrofejnije selekcija svijeta, a na kraju su odlučile nijanse koje su otišle na stranu Irana. U prvom setu vidjeli smo veliki preokret BiH. Iranci su vodili sve do finiša meča, imali i pet poena prednosti kada je uslijedila velika serija bh. tima za 25:22.

U drugom setu prava drama. Bh. selekcija je imala tri set set lopte za velikih 2:0, ali Iranci su se nekako izvukli zahvaljujući čudesnom Mortezi i slavili sa 30:28.

Drugi set kao da je bio prelomni, jer su u nastavku Iranci bili bolji. Dominirali su u trećem i četvrtom setu i zasluženo došli do trijumfa.

Inače, ovo je za reprezentaciju BiH ukupno sedma medalja na Paraolimpijskim igrama. Ima dvije zlatne, četiri rebrene i jednu bronzanu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije