Evo koliko je novca zaradio Borac do sada i ko bi od velikih timova mogao doći u Banjaluku

Ovogodišnja Liga Evrope pratiće isti novi format kao i renovirana Liga šampiona, proširivši se sa 32 tima na 36 koji se takmiče na jednoj ligaškoj tabeli, pišu Nezavisne novine

To znači da bi se Borac u ovoj fazi takmičenja suočio sa ukupno osam različitih protivnika od čega bi četiri meča igrao u Banjaluci a četiri u gostima.

Najbolja osmorka ostvaruje direktan ulazak u šesnaestinu finala, dok oni koji su završili od devete do 24. pozicije igraju dva meča plej-ofa ulaze za šansu da im se pridruže.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Naslabije plasiranih 12 timova prve faze ispada a od osmine finala nadalje je klasična nokaut faza.

UEFA takmičenja osim kvalitetnih rivala donose i dobnru zaradu. Borac je do sada zaradio 3.977.504 evra a ulaskom u Ligu Evrope taj saldo bi porastao na nepunih pet miliona.

Pobjeda u grupi se nagrađuje sa 430.000 evra a remi sa 150.000 s tim da iznos ide u ukupni budžet pa se prema broju pobjeda dijeli klubovima.

Na isti način kao u Ligi šampiona svaki klub ima dionice za krajnji plasman koji pojedinačno vrijedi 75.000 evra. Jednu dionicu dobija klub plasiran na 36. mjesto, dvije onaj na 35. mjestu pa sve do osvajača grupe koji ima 36 dionica po 75.000 evra.

Novina su i nagrada za plasman od 1. – 8. mjesta (po 600.000 evra), i od 9.-16. (po 300.000 evra).

Eventualni direktan plasman u osmina finala se nagrađuje sa 1,75 miliona evra a ta suma bi se povećala na 2,5 miliona evra za četvrtfinale, na 4,2 miliona evra za plasman u polufinale. Finalisti Lige Evrope zaradiće po sedam miliona evra uz dodatnih šest miliona evra za onog ko podigne pobjednički pehar.

Fnale je 21. maja 2025. na stadionu “San Mames” u Bilbau.

Ulazak Borca u Ligu Evrope je i šansa da svoje navijače nagradi mogućnoću da u Banjaluci uživo gledaju ekipe koje su do sada pratili uglavnom preko TV ekrana.

“Crveno-plavi” bi u ako se našu u žrijebu za zival dobili jednu od ekipa koje pripadaju vrhu svjetskog fudbala poput Mančester Junajteda, Rome, Ajaksa, Atletika, Lacija Porta, Totenhema…

Ako Borac ne uspije da izbaci mađarski tim, očekuje ga šest utakmica u Konferencijskoj ligi a u tri domaća meča u Banjaluci bi mogli da gostuju velikani poput Čelsija, Betisa, Fiorentine…

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije