<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đokovići se oglasili o vraćanju Teniskog centra Novak Beogradu

Donijeli odluku da prestanu s radom nakon više od 10 godina

19. maj 2023, 12:27

Novak Đoković je prije nekoliko dana obavijestio sve da će vratiti Teniske terene gradu, kao i da će klub prestati s radom.

Sada su se oglasili zvaničnim saopćenjem iz kompanije "Tara 2016 S", koja je u vlaništvu Novaka i Jelene Đoković.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Kompanija “Tara 2016 S”, u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković, donijela je odluku da vrati Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra Novak na Dorćolu.

- Dugo smo promišljali i donijeli ni malo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze poslije više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu.

- Na ovom mjestu je desetine hiljada djece treniralo tenis i zajedno sa svojim roditeljima stvaralo uspomene i uspjehe koji će trajati zauvijek. Organizovali smo sedam međunarodnih ATP turnira, jedan WTA turnir, dobili najbolje ocjene za organizaciju, a najljepšu sliku Beograda, Kalemegdana i Srbije slali smo u cijeli svijet. Na to smo ponosni.

- Zahvaljujemo se svim nadležnim predstavnicima lokalne samouprave, Grada Beograda, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu sporta, Teniskom savezu Srbije, brojnim kompanijama na ogromnoj pomoći i podršci svih prethodnih godina.

Hvala hiljadama ljudi koji su provodili vrijeme u teniskom centru i zajedno sa nama napredovali, stvarali nezaboravne trenutke. Na kraju, ogromnu zahvalnost dugujemo našim zaposlenima koji su vjerovali u naš projekat i viziju. Sigurni smo da će ovo mjesto ostati sportska duša Dorćola i Beograda.

- Upravni odbor naše kompanije će fokus rada usmjeriti na nove projekte od kojih će neki nastaviti da se bave teniskim razvojem djece i omladine. O tome će javnost biti blagovremeno obaviještena - istaknuto je u saopćenju kompanije Tara 2016 S.