Đoković otvorio teniski kompleks u Visokom, proglašen za počasnog građanina Visokog

Najbolji srpski teniser i osvajač Vimbldona Novak Đoković otvorio je teniski kompleks u "Dolini piramida" u Visokom. Novak je u Visokom pred prepunim tribinama odigrao revijalni meč protiv ostatka svijeta - Alijaša Bedenea, Ivana Dodiga i Aldina Šetkića.

13. juli 2022, 8:33

Foto Avaz

Samo tri dana nakon osvojenog Vimvldona najbolji srpski teniser posjetio je park Ravne u Visokom gdje je zajedno sa Semirom Osmanagićem zvanično otvorio regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera.

- Nadam se da ćemo vam donijeti puno sreće. Svi smo mi bili djeca, a raduje me što ovde ima puno djece koja sanjaju jednog dana da budu veliki sportsti - rekao je Đoković.

Iako su teniski tereni u Visokom tek otvoreni, zahvaljujući Novaku ispunjeni su bili do posljednjeg mjesta. Fanovi su stigli sa različitih strana svijeta, javlja RTRS

Gradonačelnik Mirza Ganić je Đokovića proglasio počasnim građaninom Visokog. GV je jednoglasno donijelo ovu odluku.

- Đoković je plasirao Visoko u vrh svijeta. Imamo goste iz cijelog svijeta i hvala mu - rekao je Ganić.

Želim da se svima zahvalim od srca, hvala što ste uljepšali ovaj događaj. Još jednom hvala Semiru i Sabini. Odlični su tereni, kvalitet je sjajan, hvala i gospodi Aljažu, Ivanu i Aldina što su izdvojili svoje vrijeme. Cijenim i ja i čitava organizacija što ste došli ovdje, cijenim od srca, hvala i volonterima skupljačima loptica. Nadam se da ste uživali u programu, nama je bilo zabavno na terenu, u duhu zajedništva poslali smo poruke mira budućnosti, sporta i zdravlja - rekao je Đoković.