Đoković: Ne bavimo se politikom

Pres konferencija kojom se najavljuje "Srpska open" održana je danas u Banjaluci.

07. mart 2023, 12:50

Đorđe Đoković, direktor turnira "Srbija open", prokomentarisao je kontroverze koje prate izgradnju teniskih terena u Banjaluci.

"Dug je bio proces lobiranja i prebacivanja turnira u Banjaluku, organizovali smo avione koji će dovoditi tenisere. To je bilo neophodno da se organizuje ovaj turnir. Kad smo pokrenuli temu turnira u Banjaluci, mi smo rekli šta je potrebno nama da bi se održao ovaj turnir. Mi smo organizatori koji su došli da održimo ovaj turnir, mi se ne bavimo politikom", rekao je Đoković.

Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza RS, rekao je da nisu htjeli da odustanu, te su tražili način da Banjaluka bude domaćin ovog događaja.

"Kontroverze pišu pojedini mediji. Zakon o javnim nabavkama nije zaobiđen, već se on ne odnosi na Teniski savez. Kad smo vidjeli da je riječ o ogromnom projektu, a samo finansiranje ovog događaja u najvećoj mjeri je od Grada Banjaluka i Vlade RS, a imamo dosta pojedinačnih prijava. Znajući činjenicu da se na Teniski savez ne odnosi Zakon o javnim nabakama, mi smo u Teniskom savezu oformili odbore koji kontrolišu trošenje novca. Kada je riječ o sukobu interesa, ja sam imao više prijava, ali ljudi ne mogu da razdvoje jednu stvar, Teniski savez se ne finansira od ovog turnira, Savez se finansira od članarina. Ovi događaji nemaju veze sa finansiranjem", rekao je Milinović.