Crvena zvezda u Ligi šampiona: Bode Glimt pao u grotlu “Marakane”

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona nakon što su u dvomeču plej-ofa kvalifikacija za najelitnije evropsko klupsko takmičenje bili uspješniji od norveškog Bode Glimta ukupnim rezultatom 3:2.

Beograđani su večeras na stadionu “Rajko Mitić”, uz fenomenalnu podršku više od 45.000 navijača, pobijedili 2:0 što im je nakon poraza prije sedam dana u Norveškoj (2:1) bilo dovoljno za ulazak u Ligu šampiona.

Na najvećem stadionu u Srbiji, popularnoj “Marakani”, šampion ove zemlje, poveo je u 26. minutu, a strijelac za tim trenera Vladana Milojevića bio je Bruno Duarte iz jedanaesterca.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prethodno je u kaznenom prostoru gostiju Sjevold oborio Felisija Milson, a Bruno Duarte je preciznim udarcem sa bijele tačke pogodio za 1:0.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Na odmor se otišlo upravo sa tim rezultatom, odnsono minimalnom prednošću crveno-bijelih što je bila odlična uvertira za ono što ćemo gledati u nastavku.

U drugom poluvremenu Zvezda je povisila prednost na 2:0 u 58. minutu.

Nakon kornera koji je izveo Timi Elšnik lopta je došla do Uroša Spajića koji je šutirao glavom i proslijedio je u mrežu. Bio je to rezultat koji Zvezdu vodi u Ligu šampiona i stadion je “eksplodirao”.

Do kraja meča, po pljusku i raskvašenom terenzu, Zvezda je bila i dalje agresivna, mogla je i povisiti vođstvo, ali su se Norvežani uspjeli odbraniti i ostalo je 2:0.

Srbija će tako ponovo imati predstavnika u Ligi šampiona koja se od ove godine igra u novom formatu.

Žrijeb za ovo takmičenje je sutra od 18 sati u Nionu, a Zvezda je u trećem šeširu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije