<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Čelični čovjek: Đoković putuje na Vimbldon

22. juni 2024, 7:41

Novak Đoković putuje u London.

‘’Novak Đoković odlučio je da putuje na Vimbldon i trebalo bi da stigne u ponedjeljak, ali sedmostruki šampion i dalje ne zna da li će biti u prilici i da nastupi poslije operacije kolena koju je obavio“, piše BBC.

Pa dodaje.

‘’Srbin se povukao sa Rolan Garosa nakon pobjede u četvrtom kolu nad Fransiskom Serundolom tokom kojeg je doživio povredu meniskusa desnog koljena. Operaciju je obavio prije samo 17 dana, ali je uprkos tome odlučio da trenira u Sveengleskom klubu na travi kako bi bio u poziciji da nastupi na Vimbldonu’’.

Treći grend slem sezone počinje 1. jula, a najbolji teniseri svijeta će se potom ponovo vratiti treninzima na šljaci, jer ih od 26. jula očekuju Olimpijske igre u Parizu – šansa koja se ukazuje jednom u četiri godine.

Isprva, vjaerovalo se da Đoković neće rizikovati i praviti prelaz sa šljake, na travu i nazad u ovom periodu posle neugodne povrede i hirurškog zahvata, međutim sudeći prema informacijama britanskog javnog servisa najtrofejniji teniser u istoriji ne želi da se odrekne mogućnosti da osmi put osvoji omiljeni turnir, kako sam kaže.