<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka možda posljednji domaćin Srbija opena

Izašao je kalendar ATP turnira za 2024. godinu i u njemu nema Srbija opena.

22. mart 2023, 9:59

U nedjelji od 15. aprila sljedeće godine igraće se turniri u Minhenu, Barseloni i još jedan turnir u Evropi čiji će domaćin biti naknadno objavljen. 

Ovo je posljednja godina u kojoj će se igrati Srbija open. Ovog proljeća on je premješten u Banjaluku gdje će od 17. aprila teniseri predvođeni Novakom Đokovićem, da se bore za titulu najboljeg, prenosi Blic

Turnir u Banjaluci nosi naziv Srpska open.

Kako je rekao Đorđe Đoković, direktor turnira, u intervjuu za Sportal, organizatori Serbia opena pokušaće ponovo od nekoga da iznajme licencu, ali je problem što u narednoj godini osim ponovnog iznajmljivanja licence od Bukurešta, nema drugih opcija jer je kalendar popunjen. 

– Mi smo sada u pregovorima, jurim… Jako je mali krug turnira, ne izdaju se nove licence, teško je. Želimo dvije licence kako bismo ih spojili. Gledamo način na koji možemo da dođemo do toga da imamo našu licencu makar i 250 bila, kako bismo došli do 500. Mi sve to možemo u narednih godinu dana da uradimo, ali je jako teško. Da smo znali to da radimo 2019. ili 2020. kada je cijena dosta pala, nismo znali da ćemo raditi turnir. Mi smo tek poslije Adria Toura poželjeli da radimo turnire. Sada su licence dosta poskupile, pa se sada svi odlučuju za iznajmljivanje što je bio i naš slučaj. Ovo je naša posljednja godina licence koju smo uzeli od Rumuna, ali na sve strane jurim, ko god želi da nam iznajmi licencu, mi ćemo je uzeti, ko god želi da proda, mi ćemo je uzeti – rekao je Đoković.