Američki selektor: “Vidio sam neke srpske igrače kako plaču poslije utakmice. Osjetio sam se užasno”

‘Vidio sam Srbe kako plaču, osjećao sam se užasno. A ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu‘

Mirisalo je na najveću senzaciju Olimpijskih igara u Parizu, ali Srbija nije izdržala protiv Sjedinjenih Američkih Država. U završnici su američki košarkaši zaigrali znatno ozbiljnije te su preokretom uspjeli ostvariti pobjedu od 95:91 nakon što je Srbija imala i 17 poena prednosti u jednom trenutku polufinalnog ogleda, piše Jutarnji list.

Rekao sam našim trenerima da će ovo biti najteža utakmica na turniru. Upravo sam ovo očekivao. Srbija je tako dobra momčad, tako dobro vođena. Nije nikada lako dobiti istog suparnika tri puta u kratkom roku, a mi smo ih prije ovoga dobili dva puta bez neizvjesnosti. Mrzio sam to, jer sam osjetio da će sada biti jako teško – rekao je nakon utakmice američki izbornik Steve Kerr.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nahvalio je momčad koju predvodi NBA zvijezda Nikola Jokić.

Srbija je odigrala savršenu utakmicu. Ubacili su toliko teških šuteva. Aleksa Avramović pogađa četiri trice u prvom poluvremenu, to ne očekuješ. Ali to je trenutak, to su Olimpijske igre, igrači su bili briljantni, isporučili su pod pritiskom. Sjajna momčad. Ekipa s klasom. Igraju tako tvrdo, tako zajedno.

Iskreno, Srbi su me učinili skromnim, istinski skromnim. Počašćen sam što sam bio dijelom ove utakmice. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu. Naravno, sretan sam što smo pobijedili. Vidio sam neke srpske igrače kako plaču poslije utakmice. Osjetio sam se užasno, jer su napravili sve. Igrali su divnu košarku.

Srpski novinari Kerra su pitali je li doista strahovao od poraza.

Kvragu, da! Zabrinut sam bio cijelu utakmicu i čitav dan. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svijetu, a srpska momčad uvijek zna kako treba igrati. Tvrdi su, pametni. Ova momčad nije njihova najbolja u šuterskom smislu, ako usporedim s prijašnjima. Ali večeras su im trice bile neophodne i dali su ih, mislim 15 ako ne griješim. Učinilo mi da su pogodili svaki važan šut. Imali smo taman toliko vremena da se vratimo i pobijedimo, ali bilo je toliko teško, bili su nevjerojatni – zaključio je američki trener svoje hvalospjeve na račun srpske reprezentacije.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije