<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Podignuta krivična prijava protiv bivšeg ministra

Hrvatska policija je potvrdila da su podigli krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane te zemlje Marija Banožića zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba.

08. decembar 2023, 12:29

 Iz policije su ga prijavili za kazneno djelo počinjeno iz nehaia te mu prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

"Nastavno na priopćenje od 11. studenog 2023. godine u kojem smo izvijestili o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona", piše hrvatska policija.

"Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik, policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja.

Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasa) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osumnjičeniku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju", stoji u objavi policije