<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počelo još jedno suđenje za MASAKR U MLADENOVCU

27. maj 2024, 4:54

U Višem sudu u Kragujevcu održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20), bliskih rođaka Uroša Blažića, kome se sudi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Ocu i sinu sudi se zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Prije njega, lisice na ruke su stavljene njegovom ocu, odnosno ujaku osumnjičenog Blažića – Goranu Gavriloviću (50).

Ujak Blažića uhapšen je u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja kojim je Blažić ubio osmoro ljudi, a veći broj ranio u selima Dubona i Malo Orašje.

Goran Gavrilović je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije.

Borisu Gavriloviću su lisice na ruke stavljene u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na porijeklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih djela koja mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljeni.

Uhapšen je nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Uroš Blažić izveden iz sudnice u Smederevu

Podsjetimo, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je ubica Uroš Blažić momentalno izveden iz sudnice.

Majka brata i sestre jedne od prvih žrtava masakra Uroša Blažića opisala je šta se dešavalo u sudnici kada su uveli ubicu.

Nakon što su ga roditelji napali, Blažić je sekund kasnije izveden iz sudnice. On i sudski stražari su trčali dalje od sudnice.

Na nogama i rukama Uroš Blažić je imao lisice.