<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kurti se oglasio večeras

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je večeras da Milan Radoičić i Zvonko Veselinović uslovljavaju svoje siromašne radnike nasilnim protestima

30. maj 2023, 8:44

 Kurti je u svom obraćanju na Facebooku poručio da su izabrani gradonačelnici na sjeveru Kosova na lokalnim izborima 23. aprila i dalje "jedini koji imaju legitimitet da budu u zgradama opština i na usluzi građanima" uprkos slaboj izlaznosti zbog bojkota koji je "diktiran i nametnut kosovskim Srbima".

„Demokratija se ne može suspendovati ili držati kao talac. Njegova primena je garancija mira i bezbednosti, bez obzira na pretnju ili opasnost“, rekao je Kurti i dodao kako je Kosovo „najdemokratskija zemlja na Zapadnom Balkanu“.

Premijer Kosova je naveo i da je juče „konačno dokazano sa kim se suočavaju, a to su grupe ekstremne desnice u maskama, koje vandalizuju, napadaju, pale sve ono što ne smatraju srpskim i koji uzdižu četvorokraki krst S i slovo Z, koje predstavlja simbol ruske agresije u Ukrajini“.

„Oni su veliki biznismeni i vlasnici šverca koji uslovljavaju svoje siromašne radnike nasilnim protestima. U stvari, ovo je put njihovih sopstvenih gazda u Beogradu prema javnoj upravi: put Aleksandra Vučića, Aleksandra Vulina i Ivice Dačića. Znam, poštovani građani, da je juče i danas na skupovima bilo i mirnih demonstranata. Ali jučerašnji i današnji protesti nisu bili mirni“, rekao je premijer Kosova.