<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kuda ide ovaj svijet? Jeo očevo tijelo, zazidala muža u bure, bebu držala u zamrzivaču

Ovo su najbizarniji slučajevi iz Srbije

12. juni 2024, 3:48

Jožef Mičik (37) je osumnjičen da je pijre tri godine u kući u Subotici ubio oca u da je tijelo držao u kući sve do sada, kada je uhapšen. Tijelo oca umotao je u stare čaršave i krpe i sakrio u pomoćnu kuću u dvorištu.

Sudija je izvršila pretres kuće i drugih prostorija i na taj način u pomoćnoj prostoriji pronašla tijelo u fazi raspadanja za koje se sumnja da je Jožefov otac.

Ubistvo je otkriveno jer ubijeni muškarac tri godine nije podigao novac od socijalne pomoći koji je primao.

Jožef nije jedini koji je živio sa tijelom bližnje osobe u kući ili okolini, Srbija pamti nekoliko sličnih slučajeva.

Držala bebu u zamrzivaču

U januaru prošle godine je u zamrzivaču u jednoj kući u Zemunu pronađena beba. Djevojčica je rođena mrtva, što je priznala majka djevojčice Lidija M. (47). Ona je ispričala da je tijelo djeteta sakrila jer niko od ukućana nije znao da je trudna, "pa nije znala šta da radi".

U kući u kojoj je krila tijelo djeteta živjela je do maja, a potom je napustila supruga i četvoro djece.

Tijelo djeteta u zamrzivaču pronašao je njen suprug Zoran. On je za Telegraf.rs ispričao da je, dok je čistio zamrzivač, u ćošku vidio smotuljak koji se nalazio u peškiru i nekoliko kesa. Otvorio je kese i ono što je bilo unutra ličilo mu je na bebu. Tada je otkrivena Lidijina tajna.

Zoran je ispričao da su supruga i on imali nesuglasice jer se ona, navodno, viđala sa drugim muškarcima.

“Supruga koja je otišla i ja smo imali nesuglasice, imamo četvoro dece... Supruga ne živi ovde od maja meseca, a ja živim ovde od kada je kuća napravljena, 60 i nešto godina... Sa suprugom nisam sada došao u kontakt, poslednji put smo se videli kod notara kada mi je trebao letos potpis da vodim decu u Crnu Goru”, rekao je on.

Na pitanje da li može da pretpostavi čija je to beba, kaže da sumnja da je to "neko sa strane".

“Ne mogu da pretpostavim, to je neko ko je imao pristup ovde i našao baš moj zamrzivač. Ja sam taj smotuljak video i letos, ali nisam hteo da diram, mislio sam da je hleb... U junu, julu sam video, vadio sam neko meso za ručak, a za to sam rekao da ću da sredim kada budem čistio zamrzivač. Onda sam uzeo da čistim i pobacao neki grašak, boraniju i imao šta i da vidim”. rekao je tada.

Sin danima živio sa očevim tijelom

Tijelo Jovana D. (59) otkriveno je 11. oktobra 2022. godine u večernjim satima u stanu u novosadskom naselju Liman 1, kada je policija došla po prijavi komšija. Uz njegovo tijelo danima je bio njegov sin (27) koji nikom nije rekao da mu je otac preminuo.

Komšije su prijavile policiji da Jovana nisu videli neko vrijeme, a da se iz stana u kom je živio širi nesnosan smrad. Policija je izašla na teren sa bravarom u namjeri da obiju vrata, ali kada su to pokušali, vrata im je otvorio Jovanov sin.

On je ispričao polciiji da nije želio da prijavi smrt oca jer nije imao važeću zdravstvenu knjižicu, pa se uplašio da će morati da snosi troškove sahrane. Policija je tada upozorila Hitnu pomoć da je u stanu osoba koja potencijalno ima psihičke probleme. To se ispostavilo kao tačno i mladić je odmah prevezen na odjeljenje prihijatrije.

Zazidala muža u bure

Stravičan zločin potresao je meštane Velikog Trnjanja kod Leskovca. Najprije su saznali da je Biljana Stojanović (38) izvršila samoubistvo, a potom je otkriveno da je ubila supruga i njegovo tijelo tri godine držala u dvorištu.

Biljanin djever Nenad je u danu njene sahrane u dvorištu pronašao bure koje je bilo zazidano. U potragu je krenuo jer je Ivanova ćerka, koja je mislila da joj je otac u inostranstvu, pronašla njegov pasoš. U buretu je bilo tijelo njegovog brata. Biljana je porodicu svog supruga Ivana ubijedila da on radi u Rusiji, a do danas nije poznato kako niko iz Ivanove porodice nije tražio da se čuje i vidi s njim. U istu laž uspjela je da ubijedi i njihovu djecu.

Istraga je utvrdila da je Biljana supruga ubila nožem u porodičnoj kući, ali nije poznato da li joj je neko pomogao da tijelo prenese u bure u dvorištu, tijelo zalije malterom, a potom bure zazida. Navodno je Biljanina maćeha ispričala da je Biljana nešto dozidala u štali jer su u dva navrata našli nekakvo zlato u selu. Plašila se da ih ne opljačkaju, te ga je s toga zazidala u štali. Navodno joj je ona dodavala cigle, ne znajući zašto Biljana zida zid.

Tijelo muža držala u sobi

Jasmini S. iz Lazarevca sudi se zbog ubistva Siniše koje je počinila u februaru 2022. godine i jedna je od prvih žena kojima prijeti doživotni zatvor.

Ona je supruga 15 puta ubola nožem i zadala mu povrede u predjelu lijeve plećke, ramena, grudi, a na lijevoj ruci imao je ranu duboku 12 centimetara iz koje je najviše krvario, te se pretpostavlja da je ona najviše uticala na to da Siniša premine od posljedica uboda.

Jasmina je nakon toga tijelo, navodno, "upakovala". Stavila ga je na ćebe, a ispod njegove glave četiri jastuka i radnu uniformu. Preko tijela je stavila PVC foliju, dva jorgana, prekrivač i jednu žensku jaknu.

Istraga je pokazala da je danima koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris tijela, a po cijeloj sobi su bile mirisne jelkice za automobile. Nestanak muža je komšijama objasnila tako što je rekla da joj je suprug u bolnici zbog visokog pritiska.

Obdukcija Sinišinog tijela pokazala je da je smrt nasilna i da ga je Jasmina najvjerovatnije izbola na spavanju, jer nije bilo povreda koje bi ukazivale na to da je pokušao da se odbrani.

Tijelo je otkriveno tako što je policija došla u Jasminin stan zbog toga što je sebi presjekla vrat. Shvatili su da iz dnevne sobe dopire nesnosan smrad. Kada su ušli u dnevnu sobu, zatekli su tijelo umotano u nekoliko ćebadi.

Pomoć su pozvala njena djeca jer su pronašla pismo u kom je Jasmina navela da je sebi oduzela život. Djeca su pozvala komšiju kada su vidjela da jasmina ima tri ubodne rane na vratu.

Nakon što se dovoljno oporavila, Jasmina je iz bolnice prebačena u pritvor koji joj je određen kako u kratkom vremenskom roku ne bi ponovila jdelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Odbranu je iznosila četiri sata. Tvrdila je da se ničega ne sjeća, pa tako ni samog čina ubistva. Nije znala da kaže ni kako je dospjela u bolnicu.

Tvrdila je da se ne sjeća kada je posljednji put videla Sinišu i da ne zna da je mrtav. Kad god bi bila pitana o zločinu počinjala je da govori nepovezano. Kako je tada naveo Telegrafov sagovornik blizak istrazi, "Jasmina je govorila niz ludosti, ali o ubistvu ni reč nije mogla da kaže".

Danima živio pored tijela žene

Tibor V. (53) iz sela Adorjan kod Kanjiže uhapšen je zbog ubistva nevjenčane supruge Julije H. (58) u junu 2021. godine.

On je tokom svađe ubio Juliju udarcima metalnom šipkom, koju je uzeo iz špajza, u potiljak, kada je ona ustala i pokušala da napusti prostoriju tokom rasprave, a potom nastavio sa životom kao da se ništa nije dogodilo. Tijelo žene pronađeno je u kući u kojoj je i on bio osam dana kasnije.

Tibor je boravio u jednoj sobi, dok je tijelo žene bilo u drugoj.

Tibor V. je i ranije osuđivan i to za pokušaj ubistva jednog mještanina kanjiže. odležao je tri godine u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Sin jeo očevo tijelo

Jedan od dotad nezapamćenih slučajeva dogodio se u beogradskom naselju Glogonjski rit, u stanu u kom je Aleksandar M. (70) živio sa sinom D. M.

Aleksandar je preminuo prirodnom smrću, a njegov sin boravio je pored tijela oko nedjelju dana. Policija je na vrata zakucala po poivu komšija koje su primijetile da je prozor stana otvoreni kada je napolju hladno i pada kiša, kao i da nedjelju dana nije upaljeno svjetlo. Takođe, nesnosan smrad tijela u raspadanju širio se zgradom.

Kada je policija pokušala da obije vrata, unutra je zatekla sina.

Mladić, koji je mentalni bolesnik i nije bio sposoban za samostalan život, ni sjvestan svojih postupaka, nemajući šta da jede nakon smrti oca, hranio se mesom sa očevog tijela. Tijelo je odnijeto na obdukciju, a sin je prevezen u psihijatrijsku ustanovu.

Sedam dana živio pored tijela majke

Sličan slučaj dogodio se 2013. godine u stanu na Slanačkom putu, gdje je tada 41-godišnji muškarac živio pored tijela svoje preminule majke.

On je, kako su tada pričale komšije, najnormalnije odlazio od kuće i vraćao se, tako da niko od komšija nije posumnjao da se nešto događa. Okidač za pozivanje policije bio je nesnosan smrad koji se širio iz stana.

Patrola je brzo došla do stana, ali muškarac nije želio da im odgovori. Poslije kraćeg ubjeđivanja i pregovora, policija je obila bravu i ušla u stan, gdje je pronašla tijelo starije žene.

Kako je tijelo bilo u stanju raspadanja, prizor je bio jeziv.

Muškarac se sve vrijeme opirao policiji i nije želio da sarađuje. Kada je savladan, prevezen je na odjeljenje psihijatrije.