<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ko je prošao u drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori?

Predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović idu u drugi krug predsjednikih izbora u Crni Gori, pokazuju preliminarni podaci Centra za demokratsku tranziciju.

20. mart 2023, 8:41

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je sinoć da osvojenih više od 120.000 glasova u prvom krugu izbora smatra vrijednim rezultatom i da očekuje pobjedu i u drugom krugu.

Đukanović je zahvalio svim građanima koji su ga podržali i čestitao protivkandidatima, dodajući da je na njemu da prednost sačuva i unaprijedi u drugom krugu za 14 dana.

"Nema protivkandidata kojeg sam očekivao ili priželjkivao, koji god da dođe slabiji je od mene. Spreman sam da pobijedim ko god da je protivkandidat", rekao je Đukanović.

On je ocijenio da su rezultati predsjedničkih izbora "potvrdili da Crna Gora treba parlamentarne izbore".

"Ovo je bio još jedan transparentan demokratski proces", rekao je Đukanović i dodao da su izbori protekli u mirnoj atmosferi.

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović rekao je sinoć da će 2. aprila u drugom krugu predsjedničih izbora poslati svog protivkandidata Milu Đukanovića u političku penziju.

Milatović je ocijenio da je njegov plasman u drugi krug predsjedničkih izbora "pobjeda jednakije i pravednije Crne Gore".

"Ovo je pobjeda svih onih koji su baklju slobode nosili 30 godina, koji su bili diskriminisani, čija su djeca išla trbuhom za kruhom, onih koji su bili siromašni", rekao je Milatović u obraćanju novinarima.

On je zahvalio svim partijama i listama koje su ga podržali i naglasio da je ovo "pobjeda cijele Crne Gore i pobjeda koje su generacije i generacije čekale".

Milatović je zahvalio medijima, intelektualcima i građanskim aktivistima koji su, kako kaže, željeli bolju i pravedniju Crnu Goru i poručio da očekuje još snažniju podršku u drugom krugu.