<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Govori Dragana Bjelogrlića i Zorana Kesića na protestu u Beogradu

Zoran Kesić, novinar, pridružio se govornicima na petom po redu protestu Srbija protiv nasilja.

03. juni 2023, 10:28

Dobro veče hijene i lešinari. Svima vama koji ne dopuštate kolima hitne pomoći da prođu u kojima se porađa jedna baka. Vi niste hijene i lešinari. kada su videli koliko vas ima, pripadnici režima počeli su da vas nazivaju „veliki broj građana koji treba poštovati“, kazao je Kesić.

„Što nas više bude bilo videćete kako će više da poštuju tu silu, rekao je on i dodao da govori o ljudima koji samo znaju da poštuju silu. I da joj se dive.

Pre tačno mesec dana, iz onog bola koji nikad neće proći, prvo je izašla empatija. Potom bes. Iz tog besa javila se potreba da se nešto promeni odmah i sada. Dosta sa kadriranjem. Dosta. Dosta sa ponižavanjem ljudi i uterivanjem u autobuse. Što bi rekla ona žena „nisu oni ovce, bre“, rekao je novinar.

"Na ulici sam počeo kao tv reporter. Nedavno sam se na ulicu vratio i osetio sam ponovo među vama istu onu energiju da se više ne ćuti. Osetio sam da moramo da promenimo ovu zemlju da nam deca ostanu ovde. Poručujem onima koji hoće da nas zavade, onima koji targetiraju Danas, Novu S i N1 – smejmo se. Smejmo se od tuge, ali i od nade" poručio je Kesić

Nakon Zorana Kesića, prisutnima se obratio glumac Dragan Bjelogrlić. On se obratio „mladosti Srbije“.

Mislim da nas danas ima više nego ikad. Ako postoji dno, tog dana smo ga dotakli“, rekao je Bjelogrlić podsetivši na tragediju koja nas je zadesila pre mesec dana.

On je rekao da gledajući mladost koja je izašla na ulicu sa jasnom porukom „da više nećete da živite u ovom obolelom društvu daje nadu da ćemo se podići“.

Došao sam da vam dam svoje divljenje što na ovo nasilje i provokacije od strane režima odgovarate ljubavlju. Ja to ne umem uvek da uradim, ali ste vi zato bolji od mene. Bolji ste od svih nas koji smo vam ostavili ovakvu Srbiju. Društvo nasilja i, Srbiju punu straha i poniženih ljudi. Nama su naši roditelji oduzimali ličnu kartu da ne bismo glasali za demokratiju. Vaši roditelji su uz vas“, kazao je Bjelogrlić sa bine ispred skupštine Srbije.

Želim da vas zamolim da one ljude koji su bili prisiljeni da uđu u autobuse da ih ne krivite i da im se ne smejete. On njima nije imao ko da brine. Moja generacija to nije znala. Vi ih prigrlite, pružite im ruku. Oni treba da budu tu sam vama“ poručuje glumac prisutnima.

„Mladosti Srbije, dužni smo deci iz Ribnikara. Imamo dug prema njima da im obezbedimo istinu i pravdu. Dug koji nismo mogli da im pružimo za vreme njihovog života“ zaključio je Dragan Bjelogrlić.