<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Epilog opasnog prevrtanja prikolice s maturantima u Istri: dvoje od 16 ozlijeđenih moraće na operaciju

U Istri s ceste sletio traktor s maturantima

26. maj 2023, 2:49

Od 16 ozlijeđenih maturanata, 14 ih je prevezeno u pulsku bolnicu, a dvoje u riječku bolnicu, piše Slobodna Dalmacija.

Medijima se obratila ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić. Ona je rekla da troje ozlijeđenih ostaje u bolnici, a da se sada procjenjuje što će biti s ostalima no da će vjerojatno oni biti pušteni na kućnu njegu.

Od troje koje će ostati, dvoje će ih ići na operaciju, jedno zbog loma ekstremiteta. No, stabilno su i nisu u životnoj opasnosti. Niti jedno dijete nema ozljede glave. Od 14 zaprimljenih, 11 je djevojaka, a tri su mladića.

Hrstić je rekla da je četvero u bolnicu došlo u pratnji roditelja, a ostale je dovela Hitna pomoć.

"Nitko nije životno ugrožen i po obradi koju smo dosad napravili ne trebalo biti drugačije. Svi su u dobi od 17 do 19 godina", dodala je.

Podsjetimo, tridesetak maturanata labinske srednje škole Srednje škole Mate Blažine ozlijeđeno je na Norijadi prilikom prevrtanja traktora. Naime, maturanti su bili na prikolici traktora koja se prevrnula na cesti između Labina i Prtloga

Na teren je odmah poslano pet timova Hitne pomoći i već su djeca trijažirana i razvrstana prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka te u Općoj bolnici Pula, kaže nam Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Na mjestu nesreće su vatrogasci i policija.

Fotografije: Istarski.hr