Ćiro je otišao dan prije rođendana, o smrti je govorio: "Želim otići bez pompe"

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ otišao je dan prije svog 88. rođendana. Iako je službeno da je Ćiro rođen 10. veljače, on je jednom prilikom otkrio da se njegovom ocu nije žurilo upisati ga, no da je zapravo rođen 9. veljače.

08. februar 2023, 8:38

"Prijatelji moji, od jutra primam čestitke za rođendan i zahvalan sam vam svima na tome. Iskreno ste me obradovali! Čestitam i ja vama koji ste ispravno dokučili da sam se rodio na današnji dan, a ne sutrašnji kako je to svugdje zapisano jer se mom Mati nije previše žurilo da ode prijaviti moje rođenje", otkrio je prije nekoliko godina.

U jednoj od svojih prvih izjava za medije nakon što je objavio da boluje od raka, rekao je da želi otići bez patnje.

Ćiro je tad otkrio da mu se pojavio recidiv karcinoma koji je okupirao nove prostore. O bolesti je otvoreno govorio. "Proširio se na limfne žlijezde. Prostata koju su mi izvadili bila je žarište", rekao je ranije za Index.

"Želim otići bez patnje"

"Strah me natjerao da se borim s bolešću", priznao je jednom pa dodao: "Ja sam malo drugačiji od ostalih ljudi pa na konstataciju: 'Ćiro, imaš rak, osuđen si na smrt', uzvraćam: 'Jesam vraga! Sredit ću ja i taj rak!'"

"Moja je želja da diskretno odletim, bez puno pompe, i pozdravim se sa svima koji su mi omogućili da mi život bude uglavnom pozitivan. I da se to dogodi u snu, jer je to najljepša smrt. Da ne patim, s obzirom na to da mi je prag tolerancije na bol vrlo nizak", iskreno je rekao tada.

Sa suprugom bio 61 godinu

Svoje bližnje nije volio opterećivati zdravstvenim problemima. 2022. je proslavio 61 godinu braka sa suprugom Zdenkom. Zajedno imaju troje djece i šestero unučadi. Jednom je izjavio da bi najradije nestao na dvije godine prije smrti, da se njegova obitelj privikne da ga nema jer ne želi da odjednom osjete tugu i bol.

Na pitanje o oporuci se i našalio.

"Joj, kad čujem tu riječ, odmah se oznojim. Nije to lako. Valjda će moji biti dovoljno razumni, ne mogu ja ništa odnijeti sa sobom na drugi svijet", zaključio je jednom u šali.