Beograd: Više hiljada građana stiglo ispred Predsjedništva, nose zastave i uzvikuju „Ne damo Kosovo“

Ispred Hrama Svetog Save na Vračaru večeras se okupilo više hiljada građana, pristalica nekoliko opozicionih desno orijentisanih partija - Zavetnika, Dveri, Novog DSS i POKS na protestu protiv prihvatanja francusko-njemačkog plana za Kosovo pod nazivom „Srbija pamti, brani i ne da“. Kolona građana je stigla ispred Predsjedništva Srbije, javlja Nova S

17. mart 2023, 7:57

Okupljeni građani su od platoa ispred Hrama Svetog Save oko 18 sati krenuli u šetnju preko Bulevara oslobođenja i Slavije, Kralja Milana do Andrićevog venca. Preko puta spomenika Nikolaju Drugom postavljena je bina, gdje će se obratiti nekoliko najavljenih govornika.

Na čelu kolone bio je postavljen transparent „Ne kapitulaciji“, a tokom šetnje čula se muzika među kojima su i pjesme „Vidovdan“, „Hriste bože“…

Među transparentima koje su nosili građani su i „Srbija pamti“, „Zajednica srpskih opština je prevara“, „Ne prodajem Gazimestan za nacionalni stadion“, „Ne prodajem Kosovo za sendvič“, „Narod i crkva u odbrani države, protiv izdaje jedino rešenje“, brojne su srpske zastave.

Protest predstavlja, kako su naveli organizatori, „nadstranačko patriotsko ujedinjenje“ svih koji su protiv sporazuma EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.