<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Beograd: Protest ispred Informera, okupljeni uzvikivali „sram vas bilo“

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer održan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Demonstranti su potom sa Terazija ušli u pasaž koji vodi do ulaznih vrata redakcije, gde su uzvikivali "izlazite napolje", "monstrumi", "gasite Informer", javlja N1

28. septembar 2022, 2:29

Pre dolaska do ulaznih vrata redakcije, održan je protest ispred zgrade Informera a okupljeni su uzvikivali „sram vas bilo“ i „bando medijska“. Protestu su pored aktivista prisustvovali i članovi Pokreta slobodnih građana i Ne davimo Beograd. Nosili su i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo „na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava“.

Anita Marković iz Ženske solidarnosti je rekla da su okupljene devojke i žene besne i da su mediji po ko zna koji put izneverili žene.

„Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni saučesnici i vrše nasilje nad ženama“, rekla je Marković za N1 i dodala da nasilniku nije mesto u medijima.

Ona je zatražila objašnjenje kako je došlo do toga da neko opisuje čin nasilja u medijima.

Okupljeni na protestu su zviždali policijskim automobilima koji su prolazili Terazijama. Na skupu su podsetili da je Informer ranije relativizovao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje verodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Ministarstvo kulture i informisanja se za sada nije oglasilo povodom intervjua objavljenom u Informeru.