<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vukanović za BUKU: Juče mi je bio jedan od mučnijih dana...

"Juče je bio jedan od težih dana otkad sam ušao u Skupštinu i baš sam bio i tužan i potišten..."

02. decembar 2022, 4:20

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj Skupštini RS iz Pokreta za pravdu i red, gostovao je danas u Buka podcastu gdje je govorio o jučerašnjim dešavanjima u vezi sa izborom srpskih delegata u Dom naroda BiH i drugim aktuelnim dešavanjima u politici.

"Juče je bio jedan od težih dana otkad sam ušao u Skupštinu i baš sam bio i tužan i potišten, jer to vam je kao da primite go u sudijskoj nadoknadi, a treba da idete na Svjetsko prvenstvo ili Ligu šampiona. Mi ne idemo nigdje, ali javnost treba da zna zašto se gospodin Nikšić pere danima. Gospodin Nermin Nikšić donosi slike,ali nije bilo teoretske šanse, on blefira kad objavljuje te slike u javnosti. On pokušava sebe da opere, jer je svjestan političkih posljedica dila koji je napravio sa Dodikom, a koji je očigledan", rekao je Vukanović.

"Pokret za Dodika alijas Pokret za državu, jer oni su pokazali da su Pokret za Dodika. Ja sam rekao Mijatoviću, otac ti je bio Dodikov vozač, ti si radio u njegovoj vladi, u vrhu, bio prvi čovjek do premijera, ti si promijenio tri-četiri strane i samo si gledao svoj interes. Stavio te u Ekonomski institut koji takođe kontroliše Dodik."

"Meni je sve bilo jasno noć uoči glasanja, ne dolazi niko na RTRS i ne dobija sat vremena ni na ATV-u ako nisu napravili konekciju sa Dodikom. Činjenica da juče, kad je bilo glasanje Predstavničkog doma, da je SDP glasao za SNSD i izabrali Nebojšu Radmanovića za člana kolegijuma, meni je sve bilo jasno. Sve mi je bilo jasno i kada sam gledao Telering, Matu..."

"Ništa ne opravdava nermina Nikšića, PDP i osmorku,a ko su javno glasali za SNSD, za Nebojšu Radmanovića, zašto bi ovdje tajno glasali drugačije."

"Ja nisam imao kandidata za Dom naroda, meni ni u džep ni iz džepa, ali ja sam htio da im kažem da, ako Dodiku daju četvrtog kandidata, da su posljedice katastrofalne. Oni su na tom sastanku tražili da mi podržimo Vojina Mijatovića. Ja sam rekao da to ne dolazi u obzir, čovjek je Dodikov sto posto. Meni javnost vjeruje, ja sam govorio i za Selaka i za Nešića i za Mijatovića da su Dodikovi trojanci. Svako ima svoju ulogu kako da zbune javnost, nama naprave političku štetu i onda da svi budu sa njim."

"Da li bi Dodik u svojoj karijeri, dvadeset i kusur godina, nekad nekom dao čašu vode da nije imao korist. Zašto je on izabrao gospodina Duratovića glasovima SNSD-a za potpredsjednika Skupštine, iz Pokreta za državu, ako oni nisu radili za njega. Zašto će biti ministar iz Pokreta za državu ako nisu radili za njega."

"Dodik ima lični budžet od 56 miliona. To je po svakom poslaniku godišnje miliona maraka. I uz to ima budžet od tri i kusur milijarde kojima neprikosnoveno raspolaže. Nije gospodin Nikšić malo dijete pa da oni uzimaju pare, ali će oni dijeliti funkcije koje će njima donositi pare."

"Mafija u regioinu sarađuje zato što je tu ogroman novac. Mafija iz Albanije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, vrhunski sarađuje i ne interesuje ih u poslu kako se ko zove,  samo ih interesuju kombinacije koje im donose ogroman prljavi novac. Na isti način korumpirani političari sarađuju. Vi nemate nijednog saveznika zato što imam čestite namjere. Ne mogu ponuditi nikom nikakav interes, a politika je interes. Dodik može ponuditi i novac i funkcije."

"Moram reći da imam veliku dozu rezerve prema onome što radi u posljednje vrijeme gospodin Stanivuković. On to pokušava da to nekako ispegla, ali moram vam reći otvoreno ja gospodinu Stanivukoviću ne vjerujem. On nije više onaj Draško. Izgubio sam povjerenje koje sam bezrezervno imao."

Pogledajte cijeli razgovor: