<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nebojša Vukanović za Buku, nakon izbacivanja iz Skupštine: "Ne smije niko da vas gazi i ponižava!"

Nakon što je izbačen sa posebne sjednice Narodne skupštine RS, Nebojša Vukanović gostovao je u podcast studiju magazina Buka.

27. decembar 2022, 2:26

Iako je ovo bila jedna od mirnijih diskusija u Narodnoj skupštini RS, Vukanović je izbačen iz Skupštine.

Udaljen je do kraja tačke dnevnog reda o kojima se raspravljalo, jer je pričao 13 do 15 minuta mimo teme, rekao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić o razlozima za izbacivanje poslanika Nebojše Vukanovića sa današnje posebne sjednice.

Vukanović je kritikovao prijedloge zakona o povećanju plata, ali se u svojoj diskusiji dotaknuo različitih tema.

"Ovo je pokušaj gušenja naših prava i sloboda, a nisam upotrijebio nijednu tešku ni ružnu riječ. Ovo je apsolutizam kao u vrijeme kralja Čarlsa u Engleskoj", rekao je on.

Vukanović je rekao da je obezbjeđenje došlo da ga izbaci iz sale, ali da je odlučio sam da izađe da ne izazove incident.

U razgovoru za Buku, Vukanović je komentarisao događaje u Skupštini.

"Radi se o dodvoravanju Stevandića, koji očito ima zadatak od režima i Milorada Dodika da uguši svaki oblik parlamentarizma i normalne parlamentarne borbe i rasprave, jer ovo što je on uradio nema veze sa normalnim funkcionisanjem jednog parlamenta. U pitanju je set važnog zakona. To su zakoni koji se tiču građana, mi moramo njima polagati račune. Bilo je logično da se o svakom zakonu raspravlja pojedinačno, ali oni imaju silu, većinu i oni su izglasali da se objedini prvih osam. Ne možete na posebnim sjednicama mijenjati dnevni red, oni su na silu promijenili dnevni red. Kad smo Govedarica i ja htjeli da ukažemo na to, on je govorio da će oduzeti riječ Govedarici. To je kao kralj Čarls koji je kršio sve norme, postavljao sam ministre, poslanike, bio apsolutistički vladar. I ovdje imamo jednu vrstu prikrivenog savremenog apsolutizma, gdje je jedan čovjek kome ne odgovara da se govori o stvarnosti."

Pogledajte cijeli razgovor sa Nebojšom Vukanovićem: