Vukanović: Vitalni nacionalni interes je da Dodik ode sa političke scene!

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, oštro je kritikovao lidera SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika na čiji se zahtjev danas održava posebna sjednica.

BUKA portal / 29. Juli 2020

Foto: BUKA

"Sama rečenica Dodika da onaj koji ne glasa za ovo podržava Džaferovića i Komšića govori o stvarnim namjerama sazivanja ove i ostalih posebnih sjednica. To je manipulisanje javnosti i glumljenje nekakve 'srbende' pred lokalne izbore kako bi se ponovo istim pričama zamajavali gladni i obespravljeni građani. Ne, mi nismo ni za Dodika, ni za Džeferovića ni za Bakira, ni za Čovića. Ovome narodu će svanuti i vitalni interes je da sa političke scene ode Milroad Dodik. Vitalni interes bošnjačkog naroda je da sa političke scene ode Bakir. Ovo je put u propast", kazao je Vukanović.

Posebna sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika održava se danas u Banjaluci. Dodik je tri odluke Predsjedništva BiH, usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske i pozvao poslanike Narodne skupštine da dvotrećinskog većinom podrže njegov stav.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.