Vučićevo prvo obraćanje nakon izbora

Desk

03. april 2022, 11:20

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz izbornog štaba Srpske napedne stranke.

„Procenjujemo da je na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi, dakle najveći broj ljudi u poslednje vreme. Sem bespotrebnih tenzija jer je neko želeo da napravi provleme, suštinski je sve prošlo u najboljem redu i miru. Kada neko nosi sigurne spiskove, to nit je zabranjeno niti bilo šta slično, kao i o tome ko ide kod bolesnih ljudi, ali to su sitnice. Želim da čestitam svim političkim takmacima“, rekao je Vučić na početku i dodao:

On je rekao da je Srbija otišla "dramatično udesno"

„Srbija će morati da se opredeli kako i na koji način će u budućnosti. Što se tiče stranke koju vodim, nemam sumnje da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena. Onima kojima je sve lako u kampanji, za nih svakako neće biti mesta u Vladi. To važi Vladu Republike Srbije i gradsku vlast“.

"Imamo preciznije podatke i izbore sa Kosova i Metohije, imamo i najveći deo iz inostranstva. Lista Zajedno možemo sve osvojila je 44 odsto glasova, lista Za ujedinjenu Srbiju 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, Moramo 4,7 i 3,8 Zavetnici i Dveri", rekao je Vučić i osvrnuo se na rezultate predsedničkih izbora.

"U gradu je mnogo manje lista, ali tamo su nam nešto bolji rezultati od parlamentarnih. Predsednički rezultati su sledeći: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9, Milica Đurđević 4,5 i 4,4 Boško Obradović. Ja sam dobio 59,9 odsto". rekao je on.

"Poslije Nikole Pašića, biću Srbin koji je najduže bio na vlasti" dodao je on

On je rekao da je u Republici Srpskoj dobio gotovo 90% glasova.