<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vlasnik fabrike bonom od 100 eura nagrađuje radnike koji čitaju knjige

ITALIJA

Nagrada se udvostručuje sa sljedećom pročitanom knjigom.

04. maj 2021, 1:19

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala Vanoncini, iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige.

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od 100 eura, prenose Nezavisne.

Nagrada se udvostručuje sa sljedećom pročitanom knjigom.

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam strastveni čitalac od malena i da je na ovaj način želio da doprinese kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

"Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 eura je simboličan podisticaj, dijelom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu", kaže direktor Dada.

Vijest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primjer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina "Oliveti", Adrianom.

On je, naime sanjao o fabrici koja će biti prema mjeri čovjeka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.