Ubrzani radovi na izgradnji mosta koji će povezati BiH sa EU

Kamioni, bageri, dizalice,... užurbano se radi na izgradnji mosta koji će povezati autoput Bosne i Heregovine sa Evropskom unijom.

BUKA portal / 15. Septembar 2020

 

Kriza izazvana pandemijom odrazila se i na građevinski sektor. Usporila je i gradnju mosta na Savi u Gradišci, ali samo u smislu nabavke materijala. Izvođači obećavaju završetak radova i prije roka.

Kamioni, bageri, dizalice,... užurbano se radi na izgradnji mosta koji će povezati autoput Bosne i Heregovine sa Evropskom unijom.

Nakon 15 godina čekanja, sada se radi punom parom. Na gradilištu je svakodnevno između 50 i 100 radnika, takođe je svakog dana 50 radnika angažovano na proizvodnji čelične konstrukcije u Slavonskom Brodu i do sada je ovdje ugrađeno 600 tona čelika.

Most sa četiri trake uz najsavremeniji carinski terminal u državi, trebao bi biti u funkciji za godinu do godinu i po. Dio koji se odnosi na zemljane radove je u završnoj fazi.

"Možete vidjeti i da se radi na samom završetku betoniranja obalnog stuba, i već je počela montaža čelične konstrukcije", kaže
Draško Vučković, inženjer za gradnje autoputeva u preduzeću Autoputevi RS.

Na izgradnji mosta se intenzivno radi i u Hrvatskoj, a ovaj međudržavni projekt na rijeci Savi dio je evropskog priključnog transverzalnog putnog pravca E-661 koji povezuje Split sa Banjalukom.

 

 

Izvor: N1

 

"Na kritičnim mjestima ovdje u BiH izvedeni su svi AB radovi, stupište S3 gotovi, počinje izgradnja stupišta S4, u Hrvatskoj su radovi u odmaku oko 2,5 mjeseca u odnosu na radove ovdje u BiH i to su planirani takvi radovi", ističe Marko Lovrić, glavni inženjer gradilišta mosta na Savi.

Prvi memorandum o izgradnji mosta između BiH i Hrvatske potpisan je 2004. godine. Ovaj projekat je godinama stajao u mjestu zbog nedostatka novca s hrvatske strane. Ukupna cijena, sa pristupnim saobraćajnicama, iznosiće oko 30 miliona evra.

"Most se plaća pola-pola, ali pristupne saobraćajnice svaka strana plaća svoje. Naša strana ima nešto više i obezbjedili smo sredstva iz GSM licence, a Evropska komisija je dala grant, nepovratna sredstva u iznosu od 6,8 miliona evra. Hrvatska strana ima svoje izvore, uglavnom 85% iz EU fondova, nepovratna sredstva", navodi Dušan Topić, direktor Autoputevi RS.

Izvođač radova je konzorcijum koji čine kompanije "Integral inženjering" Laktaši, "Đuro Đaković montaža" Slavonski Brod i "Zagreb montaža" iz Zagreba. Ugovorena vrijednost radova je 20 miliona evra, radovi su počeli u oktobru prošle godine, a ugovorom predviđen završetak je proljeće 2022.

 

N1


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.