SVJETSKA PREMIJERA: U Puli nastala gužva zbog zvijezda srpskog hit filma

U Puli je održana svjetska premijera filma Južni vetar 2: Ubrzanje, nastavka najgledanijeg srpskog filma u posljednjih 10 godina

BUKA portal / 20. Juli 2021

 

Film i kasnije TV serija Južni vetar postigli su veliku popularnost i u Hrvatskoj, pa ne iznenađuje da je upravo za ovu večer Pulskog festivala nastao najveći interes, a na crvenom tepihu u jednom je trenutku nastala gužva zbog brojnih fanova koji su se htjeli fotografisati sa zvijezdama filma.

Najviše zanimanja, uglavnom tinejdžera, privukli su glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

"Narko-boss Petar Maraš koristi sve prednosti novostečenog statusa nedodirljivog vođe srpskog podzemlja pod zaštitom same države. U želji da proširi i ozakoni posao, nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vjernim Baćom odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu", stoji u najavi filma iza kojeg stoji redatelj Miloš Avramović.

U Međunarodnom programu 68. Pulskog festivala, za nagrade će se takmičiti deset novih naslova evropske kinematografije, a među njima i tri manjinske hrvatske koprodukcije – uključujući i Avramovićev film. 

Nakon svjetske premijere u Puli, „Južni vetar 2: Ubrzanje“ imaće nacionalnu premijeru na Filmskim susretima u Nišu. Za jesen je u planu bioskopska distribucija.

 

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.