Danas nastava u svim školama u Banjaluci i Laktašima, rade i vrtići

Prema informacijama koje su obrazovne ustanove dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, nastava se izvodi u većini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, a rade i predškolske ustanove.

BUKA portal / 15. Maj 2019

 

"Prilike na terenu u Banjaluci i Laktašima su značajno poboljšane, pa će u srijedu biti organizovana nastava u svim školama, kao i rad predškolskih ustanova na ovom području", navode iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Usljed obilnih kišnih padavina i izlijevanja rijeka sutra će biti obustavljena nastava u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Kostajnice, Prijedora i Kotor Varoša.  

U Doboju je obustavljena nastava u OŠ „Ozren“ Paklenica Donja i Područnom odjeljenju Trbuk zbog izlijevanja rijeke Bosne, zatim u Područnom odjeljenju Ševarlije u okviru OŠ „Sveti Sava“ te u  OŠ „Petar Kočić“ zbog nemogućnosti dolaska učenika i nastavnika. U dvije dobojske škole - „Vuk Karadžić“ i „Sveti Sava“ nastava se izvodi sa skraćenim časovima.

U Oštroj Luci nastava je obustavljena u OŠ „Desanka Maksimović“ i OŠ „Petar Škundrić“.

Ministarstvo prosvjete i kulture prati situaciju na terenu i zajedno sa direktorima obrazovnih ustanova preduzima sve preventivne mjere s ciljem bezbjednog izvođenja nastave u školama u Republici Srpskoj.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.