Stanivuković zatvorio Radišićev restoran: "Ovo je svečano zatvaranje koje se čeka više od dvije decenije"

BANJALUKA

Ovdje je po regulacionom planu predviđeno je drveće i zelenilo. Ovo je nedopustivo, rekao je Stanivuković.

11. mart 2021, 10:46

 

Oko objekta "Kajak" u banjalučkom naselju Borik postavljena je crvena traka i tako je ljetna bašta, za koju je Gradska uprava utvrdila da je nelegalno izgrađena, zvanično zatvorena. Gradonačelnik ubrzo najavljuje i bagere koji će rušiti objekat koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da stoji na gradskoj imovini koja je silom njihovih zakona privatizovana.

 

„Kako je moguće da neko na gradskoj imovini gradi. Ovdje je po regulacionom planu predviđeno je drveće i zelenilo. Ovo je nedopustivo. Ovdje je neko zarađivao na našoj imovi i to je problem.  Ovim činom počinje nova epoha u Banjaluci u kojoj će svi biti jednaki .Ovo zatvaranje je značajnije od bilo kojeg otvaranja. Ova traka simbolizuje crvenu liniju koju su oni davno prešli“, rekao je Stanivuković.

Dodao je: „danas smo došli da vratimo naše i vidjećemo u budućnosti kako da grad vrati dobit koja je ovdje stečena“, rekao je Stanivuković. Najavio je da će ovaj bjekat biti srušen, a ubrzana procedura je pokrenuta, a ako niko se niko od izvođača ne javi na poziv na rušenje Gradska uprava će kupiti bager i sama srušiti ovaj objekat.

 

„Ovo je svečano zatvaranje koje se čeka više od dvije decenije. Ovo je gradska imovina i više niko neće moći da uzima gradsku imovinu. Crvena traka postaje simbol deprivatizacije ovog grada. Na temeljima korupcije i kriminala ne treba ništa da zidamo i gradimo, nego da porušimo to i da sa tim završimo“, istakao je Stanivuković.

Miloš Stevanović, advokat porodice Radišić, vlasnika spornog objekta, kazao je da je saglasan sa gradonačelnikom da postoje procedure.

 


„Postoji procedura i da je inspektor je dao rok od 30 dana da se porodica Radišić iseli sa posjeda. Pred nadležnim ministarstvom u toku postupak“, rekao je Stevanović i dodao da je objekat sagrađan 2017. godine. Naše je je ubjeđenje da mi ispunjavamo uslove za legalizaciju“, rekao je Stevanović.