Stanivuković predao amandmane skupštinske većine na ocjenu ustavnosti

"Prave od Banjaluke disfunkcionalan grad", kazao je Stanivuković.

BUKA portal / 09. Juni 2021

Foto: Buka

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predao je danas Ustavnom sudu Republike Srpske Prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti odluka o usvajanju i izvršenju Budžeta povodom amandmana uloženih od strane Skupštinske većine.

U izjavi za medije tom prilikom, Stanivuković je rekao da je stav skupštinske većine potpuno drugačiji od pozicije gradonačelnika, a amandmani koje je usvojila Skupština grada "prave od Banjaluke disfunkcionalan grad". 

"Veliki dio ljudi u Skupštini grada ne pokazuje nikakvu odgovornost. Oni na Skupštini grada izglasaju odluke o kojima ništa ne znaju i nije ih briga, a ja se onda borim da vodim grad u izazovnim i teškim okolnostima. Amandmani koje su oni izglasali od ovog grada prave diskfunkcionalan grad. Nije logično da neko skine stavku za asfaltiranje puteva, a onda se žali kada se ne krpe rupe ili stavku za košenje trave, a onda se žali što je trava nepokošena. Ili pitaju zašto kasne javne nabavke, a budžet smo dobili početkom maja", kazao je Stanivuković, dodajući da neke stavke u budžetu Grada nisu toliko neophodne i da je važno da se one mogu u slučaju potrebe iskoristiti za neku drugu namjenu.

"Prema zakonu, realokaciju vrši gradonačelnik, a oni su meni zabranilli realokaciju. Oni su po prvi put u istoriji rekli da jedan gradonačelnik ne smije da realocira stavke. Godišnje bude 150 realokacija i ja bih morao svaki put sazivati Skupštinu."  

"Zbog svih ovih stvari, mi predajemo njihove amandmane na ustavnost i očekujemo da Ustavni sud uradi onako kako nalaže zakon", rekao je Stanivuković
 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.