SPS traži nastavak saradnje, iz SNSD kažu da su već odlučili

Spremni smo da ostanemo dio koalicije sa SNSD-om, poručuju iz SPS-a. Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata kažu da su na tu priču stavili tačku.

BUKA portal / 17. Novembar 2020

 

Dan nakon što je Izvršni odbor SNSD-a odlučio da raskine koaliciju sa Socijalističkom partijom Srpske na lokalnom i republičkom nivou, SPS traži nastavak saradnje. Ovo je jedan od zaključaka Predsjedništva ove političke stranke. Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata poručuju da su se o tome izjasnili juče.

Spremni smo da ostanemo dio koalicije sa SNSD-om, poručuju iz SPS-a. Kažu, da ne vide razlog za raskidanje saradnje dok im je Republika Srpska zajednički cilj. Odbili su spekulacije koje kako kažu dolaze od Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske da su radili protiv zajedničkog kandidata za gradonačelnika i da koaliraju sa opozicijom.

Poslali su pismo SNSD-u gdje traže sastanak i razgovore o nastavku saradnje na lokalnom i političkom nivou. Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata kažu da su na tu priču stavili tačku.

- Izvršni komitet SNSD-a je na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci donio odluku o raskidu koalicione saradnje na svim nivoima sa SPS-om - navodi se u saopštenju SNSD-a.

Socijalistička partija i Ujedinjena Srpska takođe su protiv da se SPS-u da druga šansa za potpisivanje Sporazuma o skupštinskoj većini koju su juče potpisali sa SNSD-om.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak tvrdi da nije odbio potpisivanje već fizički nije bio u mogućnosti da to učini pošto nije bio u Banjaluci, a, kaže, morao se konsultovati i sa svojim stranačkim kolegama.

 Nedeljko Čubrilović, predsjednik Demosa, naglasio je i da je ova stranka podržala i potpisala koalicioni sporazum u Banjaluci, istakavši da je svako ko prihvati sporazum prihvatljiv partner.

Nakon što SPS nije potpisao sporazum o skupštinskoj većini u Banjaluci, Izvršni komitet SNSD-a raskinuo je koalicionu saradnju sa ovom partijom, a Vlada Srpske smijenila Gorana Selaka sa mjesta direktora banjalučkog KPZ-a i Marinu Selak sa mjesta načelnice Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću.

Podsjećamo, SNSD je sa još četiri političke partije potpisao sporazum o skupštinskoj većini u Banjaluci. Na taj dokument svoj potpis nije stavio SPS.

 

(RTRS)


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.