Skoro trideset radnika zeničkog ArcelorMittala se požalilo na trovanje hranom

Blizu 30 radnika kompanije ArcelorMittal Zenica zatražilo je ljekarsku pomoć uslijed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, potvrđeno je za Klix.ba.

BUKA portal / 10. Decembar 2019

foto: tnt

Prema prvim rezultatima kod sedam radnika zeničkog ArcelorMittala ustanovljeno je prisustvo bakterije salmonele u organizmu, a kompanija je odmah po tom saznanju zatvorila jedan od sedam restorana u kojem su radnici ručali.

"Jedan od sedam restorana u krugu kompanije, u kojemu usluge pruža eksterni snabdijevač, firma Salčinović, je zatvoren odmah po dobijanju informacija o prijavljenim zdravstvenim problemima, te će tako i ostati dok zvanično ne dobijemo sve rezultate analiza. Do sada su nalazi za vodu i osoblje restorana potvrdili da to nisu uzroci, sada čekamo rezultate analize higijensko-epidemoloških nalaza uzetih u restoranu i zvanično mišljenje specijaliste za uzorke hrane", kazali su iz ArcelorMittala Zenica.

Naglasili su da će pružiti svu potrebnu podršku radnicima, ali i da čekaju rezultate analize uzetih iz reatorana kako bi zvanično znali šta je uzrok pojave salmonele kod radnika.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.