ŠKOLA PUNA VODE „Pogledajte kako đaci peru ruke vodom sa plafona“

Kako je moguće da ovaj objekat i danas radi?

Tatjana Čalić / 04. Juni 2019

Društvenim mrežama kruži novi  video snimak iz Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, gdje đaci peru ruke  vodom koja curi sa plafona.
Uz to đaci tvrde, da to nije ništa novo, jer krov prokišnjava, pa svaka kiša izaove identičnu  situaciju. I to traje godinama.
 

 

Kako nam je rekla Milica Kos, učenica generacije ove škole i jedna od 20 najboljih srednjoškolac u BiH, tužno je i strašno je da se za sve ove godine, ovaj problem nije riješio, kako bi učenici i radnici škole imali bezbjedan prostor u kome borave.
“Četiri godine gledam ovo, zajedno sa svojim kolegama.  Pokušavali smo problem riješiti pričom,pa smo kao učenici sazvali aktiv direktora da se o tome priča. Obećali su nam rješenja, ali kao i uvijek od obećanja nije bilo ništa.  Skoro kad je jedan od snimaka prokišnjavanja dospio u javnost, ja i drugari smo doživjeli kritike kao da smo mi izbušili krov ili plafon, umjesto da se kritikuju oni čija je ovo nadležnost”, nije krila razočarenje Kos. Kaže i da ne vjeruje da će se nešto promijeniti sve dok đaci ne počnu sa bojkotom nastave ili dok ne dođe do tragedije ako voda dođe do struje.

Podsjetimo da su i sredinom aprila na društvenim mrežama objavaljeni brojni snimci i fotografije  iz ove škole na kojem se vidi kako su hodnici puni vode, ali i kanti i krpa kojima se voda skuplja.
Ubrzo nakon toga se oglasilo Ministarstvo prosvjete i kulture RS konstatujući da su upoznati sa situacijom u ovoj školi, te da rade na tome da se stvore bolji uslovi rada u svim školama.
 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.