SKINUO VUČIĆA I DODIKA, PA POBIJEDIO NA IZBORIMA On bi mogao postati najmlađi potpredsjednik Skupštine Banjaluke

Poznat je po popularnim video klipovima, od kojih je njagledaniji onaj na kome s vijadukta autoputa „9. januar“ skida slike Milorada Dodika i Aleksandra Vučića i natpis „Svjetlo na kraju tunela“.

BUKA portal / 18. Novembar 2020

 

Ivan Begić, jedan od lidera mladih u PDP,  proslavio se i video klipovima u kojima je narodne poslanike „uhvatio“ kako piju alkohol u restoranu Narodne skupštine RS, u pauzi zasjedanja, te onom u kojem poziva Dodika da „spriječi svoju kćerku da pravi najveći kovid klaster u RS“. Nakon ovog videa Gorica i Ivana Dodik, vlasnice restorana “Agape” u Banjaluci, tužile su, kako su prenijeli mediji, Begića, tražeći 5.000 KM za, kako piše u tužbi, prouzrokovanu im duševnu bol.

Uz to je zbog svog otporaškog aktivizma, u kojem je, kako smatraju u policiji, znao prijeći granicu, hapšen i izvođen pred sud, najčešće po prekršajnim prijavama.

Begić je postao zvijezda ne samo na društvenim mrežama, nego i na političkoj sceni, pa je na minulim izborima ubjedljivo osvojio odbornički mandat. Iako je na listi PDP stavljen tek na 15. mjesto, što je izazvalo mnoge kontroverze i komentare, Ivan Begić je, zahvaljujući tome što je osvojio skoro 2.000 ličnih glasova, izbio na drugo mjesto među PDP odbornicima, odmah iza Jelene Trivić.

Begić ima samo 23 godine i po nacionalnosti je Hrvat. Vjerovatno će biti jedini Hrvat i, uz predstavnika nacionalnih manjina, jedini nesrbin u novom sazivu Skupštine grada. To faktički znači da bi Ivan Begić mogao postati potpredsjednik banjalučke Skupšine, a ako se to desi, biće najmlađi političar na ovoj funkciji u istoriji Banjaluke.

Posljednjih Hvat, koji je u Banjaluci prije osam godina izabran za odbornika, bio je dr Zdravko Josipović, i on je izabran upravo za potpredsjednika Skupštine.

Da li će se mlađanoj jutjub zvijezdi posrećiti da zasjedne u funkcionersku fotelju zavisi, naravno, od brojnih faktora i kombinacija prilikom formiranja nove vlasti u Banjaluci.

 

Srpskainfo.com


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.