Sakupljen novac za liječenje Mirjane Jojić iz Banjaluke: Hvala Bogu i vama narode, ne bih mogla ovo bez vas

Sjajna vijest

BUKA portal / 30. Juli 2021

 

"Hvala Bogu i vama narode, ne bih mogla ovo bez vas. Presrećna sam. Svaki vaš poziv za još ova 2 dana što pozovete za mene, vrijedi 6x jače. jer taj "visak" planiram raspodijeliti za ljude, tih 6 ljudi sa humanitarnog plakata na kojem sam i ja. Uspjeli smo svi zajedno. Presrećna sam", napisala je Mirjana Jojić.

 

Mrjani Jojić za liječenje u Turskoj neophodno je preko 30 hiljada evra.

Već 7 godina bori se protiv karcinoma dojke a posljednje pretrage pokazuju da je došlo do metastaziranja tumora na limfne čvorove vrata. Nalaz nije obećavajući, priča četrdesetogodišnja Mirjana, koja mukotrpnu borbu nastavlja.

''Bilo je sve u redu do 2019. godine. Kasnije mi se pojavilo na vratu, ima i ožiljak i ponovo operacija opet odstranjeni limfni čvorovi odnosno uzet uzorak i opet je ustanovljeno da je to metastaza iz dojke i opet šest hemoterapija i zračenja 27 koje je mene spalilo. U stvari ništa mi nije pomoglo nego odmoglo, ovo sad je sve zbog toga'', rekla je Mirjana.

Opaka bolest nije se proširila na jetru ili neki drugi vitalni organ što je utjeha i razlog da specijalisti iz Turske prihvate da Mirjanu podvrgnu tretmanu krio-ablacije.

''Sve ukupno 30-35 hiljada evra bi to koštalo. U Turskoj ne bi ostajala u bolnici nego u privatnom smještaju, jer se radi u četiri sesije a svaka tri dana dolazim u bolnicu i oni to rade pod lokalnom anestezijom, prvo zamrzavaju pa pale i to je neka nova metoda i ja bih bila prvi pacijent iz BiH na kojoj bi to primjenili'', navodi Mirjana.

Vrućine loše utiču na Mirjanino zdravstveno stanje. Vrijeme je bitno poručuje ova aktivistkinja i humanitarka, koja je samohrana majka  i podstanar. Zato moli dobre ljude da joj koliko ko može pomogne, jer ovu životnu bitku sama ne može iznijeti.

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.