REALNO-VIRTUELNA TRKA: U Banjaluci šesti polumaraton pod sloganom "Trči odgovorno"

Banjalučki polumaraton biće održan sutra, a oslogan manifestacije je "Banjaluka trči odgovorno".

BUKA portal / 10. Oktobar 2020

Foto: BUKA

 

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije organizator manifestacije RK Banjaluka je ovaj događaj prilagodio preporukama Instituta za javno zdravlje, što znači da neće biti grupnog starta kao svake godine.

Svi trkači koji žele da istrče svoju distancu moći će da startuju iz tvrđave Kastel, pojedinačno ili u manjim grupama, od osam do 11 časova na dan održavanja trke. U tvrđavi Kastel će biti organizovan start i cilj, ali broj okupljenih ni u jednom trenutku neće moći da pređe limit od 50 osoba. Trkači će morati svoju trku da završe do 14 časova. Trka će biti realno-virtuelna.

Direkto trke Vladimir Selec rekao je da su ove godine Banjalučki polumaraton zamislili malo drugačije.

"Osmislili smo ga sigurnije, a naša parola je 'Trčimo odgovorno'. Ove godine trka počinje i završava se na Kastelu. Ljudi će trčati uživo, ali i virtuelno. To znači da će oni koji nisu mogli da dođu u Banjaluku trčati virtuelno i prijavljivati nam rezultate", rekao je Selec.

U okviru Banjalučkog polumaratona, koji je dužine 21,1 km, trkači imaju mogućnost da istrče Banjalučkih 10 km i Banjalučkih 5 km. Ove godine zbog nepovoljne situacije sa virusom korona neće biti trka za najmlađe "Bambini maraton" i trke "Fun-Run".


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.