Pucano i na vikendicu advokata Ifeta Ferageta

Advokat to nije prijavio

BUKA portal / 30. Juli 2021

 

Danas je pucano na kuću Muriza Memića.

Porodica je u šoku, a pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj. Kako je prijavljeno, neko je pucao iz džipa u pokretu, a vozilo se udaljilo u nepoznatom smjeru.

Kako nam je potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić, i na njegovu vikendicu je pucano prije nekoliko dana, ali to nije prijavio.  

Kako saznajemo, iz vozila u pokretu pucano je na kuću Memića u kojoj se u tom trenutku nalazila samo Arijana Memić, sestra rahmetli Dženana Memića dok je na vikendicu Ferageta koja se nalazi u Dobroševićima pucano na dan kada je potvrđena optužnica protiv Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, njenog oca Zijada, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te Muamera Ožegovića, uposlenika hotela "Kristal" na Ilidži.

Petorku Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića, mladića koji je, nakon teških povreda, preminuo 15. februara 2016. godine.

Sumnja se da su pristupili kriminalnoj grupi koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Memić dobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji na Ilidži, 8. februara iste godine.

U optužnici se navodi da su Ramić, Mutap, Dupovac, Barić i Ožegović prikrivali i fingirali dokaze, a navodno je optuženi Mutap ostvarivao kontakte s više osoba, među kojima su i optuženi, te je s njima lično i u dogovoru počinio nezakonite radnje, odnosno zajedno su činili nezakonite radnje.

Avaz

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.