<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PU Banjaluka o ponašanju policajaca prilikom racije: Provjeravamo zaprimljenu žalbu!

BANJALUKA

Zaprimljena je jedna žabla koja se odnosi na rad policijskih službenika, a čiji navodi se provjeravaju od strane Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Jedinice za profesionalne standarde, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

30. septembar 2019, 12:55

 

Na pitanje da dobijemo više informacija o događajima u kafiću Galerija u noći između subote na nedjelju gdje je bila policijska racija bila dobili smo ovaj odgovor:

"Povodom dopisa koji ste, 30.09.2019. godine, dostavili na internet adresu Policijske uprave Banja Luka, obavještavamo Vas da smo izvršenim provjerama utvrdili da je 29.09.2019. godine, na zvaničnu e-mail adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zaprimljena jedna žabla koja se odnosi na rad policijskih službenika, a čiji navodi se provjeravaju od strane Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, Jedinice za profesionalne standarde,  Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Takođe, na području Policijske uprave Banja Luka, do sada nije bilo zaprimljenih prijava tj. žalbi na rad policijskih službenika u vezi sa navodima iz Vašeg dopisa.

U cilju dalje provjere, pozivamo Vas da nam dostavite konkretne podatke, kao i da oštećene uputite da lično daju sve informacije nadležnoj policijskoj stanici, na besplatan broj telefona 122 ili da žalbu na rad policijskih službenika dostave na internet adresu.

Ukoliko se utvrdi bilo kakvo ponašanje koje je suprotno zakonu ili ima obilježja disciplinske odgovornosti, prema identifikovanom/im policijskom/im službeniku/cima pored dostavljanja izvještaja nadležnim organima biće preduzete i mjere na sankcionisanju po propisima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske", rekli su za BUKU iz PU Banjaluka.

Vezan tekst:

KAD GOSPODARI NOĆI TUKU U IME DRŽAVE: Ispovijest Banjalučanina nakon brutalne racije u kafiću!